Persoonlijk

Psycholoog Ineke van Gent

Ineke van Gent

Mensen ervaren mij als een bevlogen en enthousiaste psychologe die graag mensen helpt om de verbinding met zichzelf en anderen te maken.

In mijn praktijk bied ik persoonlijke en professionele begeleiding waarbinnen je je veilig en optimaal gesteund voelt.

Ik werk vanuit de gedachte van de positieve psychologie en gaan uit van mogelijkheden, ontwikkeling, groei en welzijn. Spanning- en emotieregulatie zien we hierbij een belangrijk invalshoek.

Opleidingen en cursussen

In 2005 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast heb ik diverse opleidingen afgerond, zoals:

 • E-coaching – Online Therapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • Lichaamswerk
 • Mindfulness
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy
 • Opleiding tot therapeut behandeling eetstoornissen
 • Professionalisering slaapproblemen
 • Transactionele analyse
 • Zenmeditatie
 • Epiphora
 • Positieve Psychologie

Registraties

Ik sta geregistreerd bij:

 • NIP (Nederlands Instituut Psychologen)
 • LVPW (Landelijke vereniging psychosociaal werkenden)
 • RBCZ (Register beroepsoefenaren complementaire zorg)
 • Het EFT netwerk (Relatietherapie)

Mijn achtergrond

Na 8 jaar met gezinnen gewerkt te hebben in de jeugdzorg besloot ik in 2010 als zelfstandig psychologe aan de slag te gaan. Ik had een duidelijke visie met betrekking tot hulpverlening en hoe ik mensen zou kunnen bijstaan in hun proces. Ik voelde dat ik hier zelf richting aan wilde geven.

In eerste instantie richtte ik me op het behandelen en begeleiden van mensen die worstelden met eetproblemen, depressies, angsten, burnout en andere stressgerelateerde klachten.

Mijn praktijk

Naarmate ik in mijn werk groeide, voerde ik steeds vaker gesprekken met koppels en ontdekte ik een passie in het werken met partner- en relatieproblematieken. Ik ben me vervolgens gaan verdiepen en bijscholen in de EFT methodiek en werk sindsdien met veel voldoening met mensen die worstelen met problemen binnen hun relatie.

Naast individuele therapie, coaching en relatietherapie, geef ik ook verschillende trainingen, zoals Mindfulness- en Compassietrainingen en Slaaptrainingen om je slaap te verbeteren. Hiernaast is het mogelijk om ook online in je eigen omgeving en op de momenten die jij kiest een online Mindfulness training te volgen.

Als laatste ben ik gecertificeerd om de Epiphora Methode te geven, dit is een methode die je kan helpen als je last hebt van Long Covid. Het kan ook helpen bij andere fysieke syndromen zoals fibromyalgie en stress gerelateerde klachten.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Drs. Ineke van Gent
Geregistreerd bij NIP, LVPW en RBCZ
Psycholoog Eindhoven:


Psycholoog Eindhoven
Psycholoog Ineke
Ervaringen van cliënten
Al vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn plek bij Ineke ...


psycholoog-eindhoven-emma
Psycholoog Emma
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-lvpw-rbcz
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven
Top