Stress en spanning

Psycholoog Eindhoven bij stress en spanning

Therapie bij stress

Stress of spanning is gezond, zolang er een overeenstemming is tussen de eisen die worden gesteld of die je aan jezelf stelt en hetgeen je aankunt. Er is dan een evenwicht tussen de draaglast (de belasting) en de draagkracht (de belastbaarheid).

Je kunt dat zien als een weegschaal die in balans is. Het is dus niet erg om een keer onder spanning te staan, slecht te slapen, een meningsverschil te hebben of een avondje door te studeren.

Wanneer de balans te lang of te vaak ’uit balans’ is of de spanning een te ernstige vorm aanneemt, dan loop je wel een risico om spanningsklachten te krijgen. Stress kan zich dan vast zetten in je lichaam en je kunt er uiteindelijk zelfs ziek van worden.


Stress

Balans (leren) vinden

Het is dus heel belangrijk om je balans te vinden door de signalen van je lichaam te leren kennen en op tijd bij te sturen wanneer de omgeving of misschien jijzelf, meer vraagt dan wat mogelijk is op dat moment. Dit is te leren en te ontwikkelen.

Door middel van verschillende methoden zoals mindfulness, autogene training en inzichtgevende gesprekstherapie leer je in te grijpen op het moment dat je voelt dat je persoonlijke grens wordt overschreden.

Heb jij last van stress en spanning? Maak een afspraak. Ik help je graag verder.

Drs. Ineke van Gent
Geregistreerd bij NIP, LVPW en RBCZ
Meer over:

Burnout

Burnout

Wanneer lichaam en geest als gevolg van langdurige stress overspannen raken en niet meer kunnen herstellen, is er sprake van een burnout. Therapie kan helpen om weer balans te vinden en om herhaling te voorkomen.

Therapie bij burnout >>

Burnout

Burnout programma

Het burnout programma bestaat uit gesprekken, oefeningen en opdrachten die je inzicht zullen geven op verschillende vlakken. Voorbeelden hiervan zijn: Wat zijn de signalen geweest? Hoe kan ik beter voor mezelf (leren) zorgen? Wat heb ik nodig, wat wil ik en hoe kom ik daar?

Burnout programma >>
10 tips bij stress:


Psycholoog Eindhoven
Psycholoog Ineke
Ervaringen van cliënten
Al vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn plek bij Ineke ...


psycholoog-eindhoven-emma
Psycholoog Emma
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-lvpw-rbcz
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven
Top