Burnout programma

Burnout programma Eindhoven

Burn-out programma: Ik ben de Baas!

Terwijl je dit misschien nooit had verwacht is het zo; je bent in een burnout terecht gekomen of je dreigt in een burnout te raken. Een burnout kan je overvallen omdat je steeds minder goed kunt aanvoelen waar je werkelijk staat, hoe het met je gezondheid gesteld is.

Je slaapt misschien al maanden slecht maar bent daar inmiddels aan gewend. Je drinkt steeds meer koffie en rookt meer en meer om de dag door te komen en elke dag red je het. Hoezo is er iets aan de hand? Totdat je op een dag totaal je overzicht kwijt bent, je je angstig of emotioneel voelt en moe bent, zo moe…terwijl je niet meer kunt slapen.

Herken jij jezelf hierin? Of is er al een diagnose burnout gesteld en ben je op zoek naar een praktische en passende interventie? Lees dan eens verder of het burnout programma “ik ben de baas!” bij je zou kunnen passen.


Burnout

Meer inzicht

Het programma bestaat uit gesprekken, oefeningen en opdrachten die je inzicht zullen geven op verschillende vlakken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Wat zijn de signalen geweest?
  • Hoe kan ik beter voor mezelf (leren) zorgen?
  • Wat heb ik nodig, wat wil ik en hoe kom ik daar?

Stress management

Met behulp van verschillende stressmanagementtechnieken leer je in dit programma je stresssignalen te herkennen en met stress om te gaan. De doelen zijn:

  • Fysiek en mentaal tot rust komen / herstellen
  • Inzicht krijgen in de aanleiding van jouw burnout of stressklachten
  • Inzicht krijgen in wat jou energie kost, maar ook wat je energie geeft!
  • Leren ontspannen
  • Nieuwe manieren leren voor meer balans in je leven
  • Je stress-signalen leren herkennen, zodat je tijdig in actie kunt komen (en meer stress kunt voorkomen)

Leefstijl, stress, draaglast en draagkracht, mindfulness

Tijdens een periode van ongeveer drie maanden heb je wekelijks of om de week een afspraak. Tijdens deze afspraken bespreken wij hoe het met je gaat en gaan we aan de slag met thema’s zoals leefstijl, stress, draaglast en draagkracht, mindfulness en meer.

Tussen de afspraken door ga je zelf aan de slag met oefeningen aan de hand van het werkboek wat je bij het programma ontvangt. In het werkboek vind je oefeningen, informatie en inspiratie. De oefeningen helpen je om inzicht te krijgen in wat je energie kost en wat je energie geeft, in jouw stress-signalen en in je gedachten, die vaak een grotere rol spelen dan je denkt bij hoe je stress ervaart.

Daarnaast leer je verschillende manieren om jezelf te ontspannen en weer op te laden met nieuwe energie. Er is aandacht voor je leefstijl en we maken een terugvalpreventieplan. Naast bovenstaande thema’s en oefeningen komen de thema’s assertiviteit, grenzen en zelfvertrouwen aan bod.

Energie- en voedingspatroon

Hiernaast kijken we naar je bewegings- en voedingspatroon. Dit omdat wanneer je in een burnout-situatie bevindt, bepaalde voedingsstoffen je ondersteunen in het herstelproces en het vinden van je balans. Een orthomoleculaire therapeut zal je hierin begeleiden. Hiernaast kun je gebruik maken van de module acupunctuur om de energiehuishouding van je lichaam te optimaliseren. Een erkende acupuncturist zal je hierin ondersteunen.

Deze modules zijn optioneel, je kunt kiezen hoe jij je pakket wilt samenstellen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Drs. Ineke van Gent
Geregistreerd bij NIP, LVPW en RBCZ


Psycholoog Eindhoven Ervaringen van cliƫnten
Al vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn plek bij Ineke ...
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-lvpw-rbcz
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven
Route naar mijn praktijk
Top