Slaaptraining Eindhoven

Slaaptraining Eindhoven

Slaaptraining: Verbeter je Slaap!

Wanneer je moeite hebt om in te slapen, tussentijds wakker wordt, nachtmerries hebt, of telkens te vroeg wakker wordt, dan kan dit een groot effect hebben op hoe je in je vel zit. Je draagkracht kan sterk verminderen, je wordt sneller geïrriteerd waardoor je bijvoorbeeld vaker in conflicten met je partner of kinderen belandt.

Hiernaast kun je last krijgen van fysieke problemen als gevolg van de stress die je ervaart doordat je oververmoeid raakt. Deze stress kan er weer voor zorgen dat je moeilijker ‘af kunt schakelen’ waardoor je weer problemen krijgt met ontspannen en inslapen. Voor je het weet bevind je je in een vicieuze cirkel die je met moeite kunt doorbreken.

Herken je dit en weet je niet meer of het nu de kip of het ei is? Wellicht is het dan tijd om te kijken wat nu de oorzaak is en hoe je het onderliggende probleem kunt aanpakken.
Op deze manier kun je de cirkel doorbreken en wordt je dag- en nachtritme weer regelmatig en gezond waardoor je overdag weer energie en draagkracht ervaart.


Slaaptraining

De training

Speciaal voor mensen met slaapproblemen, is er de training ‘Verbeter je Slaap’ ontwikkeld. Tijdens deze training krijg je uitgebreide informatie over slapen, de verschillende slaapstadia en de belemmerende factoren. Aan de hand van een slaapdagboek ga je het slaap en waakritme in kaart brengen.

Hiernaast krijg je oefeningen mee om je te leren ontspannen gedurende de dag. Lekker slapen is namelijk een 24 uurs-gebeuren waarin je kunt leren de spanning niet te hoog op te laten lopen waardoor je ’s avonds makkelijk in slaap kunt vallen.

De training duurt 8 weken waarin je om de week een bijeenkomst volgt en daarnaast in de thuissituatie met de aangeboden oefeningen aan de gang gaat en je slaap bijhoudt volgens het slaapdagboek. In dit slaapdagboek, bekijk je je houding en ervaring ten aanzien van je slaap. Ook kijk je naar de structuur van je slaap.

Bij aanvang van de training stel je een haalbaar slaapdoel en na 8 weken evalueren we dat met als doel jouw slaapritme te vinden of te herstellen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de training/data en tijden? Neem dan gerust contact met mij op.

Drs. Ineke van Gent
Geregistreerd bij NIP, LVPW en RBCZ
Meer over:

Online slaaptraining

Online slaaptraining

Ik bied ook een online slaaptraining aan.

Online slaaptraining >>


Psycholoog Eindhoven Ervaringen van cliënten
Al vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn plek bij Ineke ...
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
Ik ben aangesloten bij:

nip-lvpw-rbcz
psycholoog eindhoven Psycholoog Eindhoven
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven
Route naar mijn praktijk
Top